Met de
Sint in
de keuken

Met de eenvoudige receptjes van onze partner OKay maak je zelf de heerlijkste Sint-lekkernijen!

Kooktips van de sint

Sint-pannenkoek

Verwarm kant-en-klare pannenkoeken en leg op een propere ondergrond. Leg in het midden 2 halve blauwe druiven als ogen en een kleine aardbei als neus. Maak een baard met schijfjes banaan. Met dunne schijfjes aardbei kan je ook een mijter maken. Je kan de mijter extra versieren met slagroom of gesuikerde Nic-Nac-koekjes.

Vrolijke mandarijntjes

Teken met een stift een gezichtje op een mandarijntje. Snij een cirkel met een diameter van ± 10 cm (afhankelijk van de grootte van je mandarijn) uit crêpepapier. Maak met een pluimpje en wat washi- of gekleurde tape een hoedje voor je mandarijntje.

Sint-brochettes

Haal het klokhuis uit een rode appel. Snij eerst in kwartjes en daarna in de breedte in 2. Dit wordt de mijter bovenop onze brochette. Je kan eventueel een S in de schil snijden. Prik partjes mandarijn, schijfjes banaan en druiven (of ander fruit) op een brochettestokje. Eindig met de mijter.