Om te versieren: suikerpasta, halloweensuikerfiguurtjes en
schrijfstiften voor gebak
Voorbereiding
Snij de boter in klontjes.
Zeef de bloemsuiker boven een kom.
Zeef 375 g bloem boven een andere kom.
Recept
Meng het vanillearoma, de eidooier en de boter met de bloemsuiker
met een houten lepel. Voeg de gezeefde bloem toe en mix tot een
homogeen deeg.
Snij het deeg in 2 porties en wikkel in vershoudfolie. Laat 30
min. rusten in de koelkast.
Verwarm intussen de oven voor op 190 °C en bedek een ovenplaat met
bakpapier.
Bestrooi het werkblad met 1 eetl. bloem en rol de porties deeg uit
met een deegrol (of een glazen fles). Maak figuurtjes (ster, hart
…) met uitsteekvormpjes en leg ze op de bakplaat.
Zet de figuurtjes 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Laat
afkoelen op een rooster.
Afwerking
Bedek de koekjes met suikerpasta en versier met de
halloweensuikerfiguurtjes. Of teken naar smaak een spookje, een
pompoen, een skelet ... met de schrijfstiften. Even laten drogen en
smullen maar!